Matrassen

Je matras bepaalt het grootste deel van je ondersteuning en comfort, en dus van je slaapkwaliteit.

Je kan dus maar beter de juiste keuze maken! Maar die is voor iedereen anders, want we zijn allemaal anders gebouwd en we hebben allemaal onze eigen comfortvoorkeuren.

Alle Equilli matrassen zijn ontwikkeld op basis van jarenlang wetenschappelijk onderzoek. De meer dan 20.000 metingen die we doorheen de jaren uitvoerden, bieden ons de nodige kennis over hoe een ergonomische matras precies moet worden opgebouwd.

Equilli Support flex matras enkel

Support Flex

De Support Flex is niet alleen volledig gepersonaliseerd, maar ook nog eens volledig aanpasbaar. Het topmodel van Equilli voor ultiem slaapcomfort.

Equilli Support plus matras enkel

Support Plus

De Support Plus matras voorziet naast een gepersonaliseerde schouderzone ook een gepersonaliseerde taille- en bekkenzone. Helemaal op maat dankzij de Personal Sleep Scan.

Equilli Support matras enkel

Support

De Support matras beschikt over een gepersonaliseerde schouderzone die uw schouders precies voldoende ruimte geeft. De Personal Sleep Scan bepaalt voor u de beste stevigheid van de schouderzone.

Download de gratis Equilli slaapbrochure

Meer weten over onze matrassen en prijzen?

Ontvang gratis onze Slaapbrochure. Daarin vind je alle producten uit ons assortiment. Je vindt er ook de richtprijzen terug van onze ergonomische matrassen op maat.

Ergonomie op maat

Ergonomie op maat

Basislaag

De basislaag van onze matrassen bestaat uit een pocketveren kern, een stevige omkadering bestaande uit koudschuim en een flexibele onderlaag die de krachtwerking van de bodem over de matras verspreidt. De basislaag heeft een dubbele functie. Enerzijds biedt ze een globale basisondersteuning in verschillende hardheden, anderzijds maakt ze de matras compatibel met elk type bedbodem (spiraalbodem, lattenbodem, boxspring …).

Equilli doorsnede matras ondersteuning

Ondersteuningslaag

De ondersteuningslaag bevindt zich in het midden van de matras en bestaat uit een vast hoofd- en voetuiteinde en uitwisselbare modules ter hoogte van schouders, taille en heup. De modulair aanpasbare ondersteuningslaag biedt een lichaamsondersteuning op maat en houdt optimaal rekening met uw lichaamsvorm en uw gewichtsverdeling. Een goede rugondersteuning zorgt ervoor dat de ruggenwervels zich in onbelaste toestand bevinden, waardoor zij kunnen rehydrateren. In zijlig vormt de ruggengraat bijvoorbeeld een rechte, horizontale lijn. Het gebruik van materialen met een verschillende hardheid − meer bepaald in de schouder-, taille- en heupzone van de matras – maakt dit mogelijk. Elke zone beschikt potentieel over 12 verschillende niveaus van hardheid. Onze Personal Sleep Scan berekent voor u de optimale configuratie.

Comfortlaag

De comfortlaag bevindt zich bovenaan de matras en bepaalt het aanvoelen ervan. Comfort is echter een subjectief begrip en dus voor iedereen verschillend. Bij Equilli laten we u de keuze uit een zachte (latex) comfortlaag, een stevigere (koudschuim) comfortlaag of een drukverlagende (traagschuim) comfortlaag.

Equilli matras comfortlaag

Matrashoes

Ook de matrashoes is van belang voor uw nachtrust. Ze bepaalt mee het comfort, de warmtehuishouding en de hygiëne van de volledige matras. De Equilli matrashoes is gemaakt van hoogwaardig textiel dat zeer rekbaar is, zodat ze de werking van de ondersteuningslaag niet verhindert.

Bovendien laat de matrashoes toe dynamisch om te gaan met verschillen in temperatuur en vochtigheid, om op die manier het thermisch comfort te verhogen. Tot slot bevat de matrashoes microcapsules met natuurlijke bacteriën (probiotica) die een anti-allergische werking hebben en gelijkmatig vrijkomen gedurende de levensduur van de matras (Purotex technologie). De ritssluiting zorgt ervoor dat u de hoes gemakkelijk kan afnemen om ze te reinigen.

Er is altijd een Equilli winkel in je buurt

Kom vrijblijvend langs of maak een afspraak in één van onze winkels. Alle winkels beschikken over de Sleep Scan meettechnologie. De Equilli adviseurs hebben een uitgebreide opleiding gekregen over slaapergonomie in het algemeen en de Equilli producten in het bijzonder, zodat ze u met het juiste advies kunnen verder helpen.

Vind een Equilli-winkel in uw buurt

En ontdek onze wetenschap!