Equilli LESS

Matras

  • Compleet bed
  • Minimalistisch en tijdloos design
  • Past in elke slaapkamer
  • Duurzame materialen
  • Eenvoudig in onderhoud
Loading...
Prijs bed:

Eenvoudig, puur, mooi… Equilli Less is een compleet bed dat uitblinkt in eenvoud, stevigheid en gebruiksgemak. Bij Equilli komt de ondersteuning en het comfort namelijk volledig vanuit de matras.

Met zijn minimalistisch design integreert Equilli Less naadloos in zowel klassieke als moderne slaapkamers. Door gebruik te maken van eerlijke en kwalitatieve materialen slaap je bovendien ook op een duurzaam bed, handmade in Belgium.

De rubberboom als circulaire grondstof

Het hout van Equilli Less is afkomstig van de rubberboom of “Hevea Brasiliensis”. Deze boom is verantwoordelijk voor de productie van één van de belangrijkste grondstoffen van matrassen. Het sap van de boom (latex melk) wordt namelijk gebruikt voor de productie van natuurlatex. Het sap van de rubberboom wordt getapt door inkervingen te maken in de stam van waaruit het latex sap in een bakje loopt.

Wanneer het tappen goed wordt uitgevoerd, kunnen rubberbomen 20 tot 30 jaar leveren. Vroeger werden plantages na het stilvallen van de productie afgebrand en opnieuw aangeplant. Nu worden ze gerooid en verwerkt tot mooie en duurzame meubelpanelen (rubberhout of rubberwood). Zo wordt iets dat voorheen als afval beschouwd werd opnieuw als een hoogwaardige grondstof ingezet, een mooi voorbeeld van circulaire economie.

Met Equilli Less krijgt de rubberboom als het ware een tweede leven in de slaapkamer.

Er is altijd een Equilli winkel in je buurt

Vind een Equilli-winkel in uw buurt

En ontdek onze wetenschap!

Onze winkels

Kom vrijblijvend langs of maak een afspraak in één van onze winkels. Alle winkels beschikken over de Sleep Scan meettechnologie. De Equilli adviseurs hebben een uitgebreide opleiding gekregen over slaapergonomie in het algemeen en de Equilli producten in het bijzonder, zodat ze u met het juiste advies kunnen verder helpen.