LESS bed

Matras

  • Compleet bed
  • Minimalistisch en tijdloos design
  • Verschillende combinatiemogelijkheden
  • 2 kleuren: natuur of zwart
  • Massief of gestoffeerd hoofdbord
  • Past in elke slaapkamer
  • Duurzaam rubberwood hout
Less bed hout detail hoofdeind

Eenvoudig, puur, mooi… Ons Less bed is een compleet bed dat uitblinkt in eenvoud, stevigheid en gebruiksgemak. Het bed is beschikbaar in 2 kleuren (naturel of zwart) en kan gecombineerd worden met hetzelfde hoofdbord of met een gestoffeerd hoofdbord in één van onze 74 stoffen.

Met zijn minimalistisch design integreert het Less bed naadloos in zowel klassieke als moderne slaapkamers. Door gebruik te maken van eerlijke en kwalitatieve materialen slaap je bovendien ook op een duurzaam bed, handmade in Belgium.

De rubberboom als circulaire grondstof

Het hout van het Less bed is afkomstig van de rubberboom of “Hevea Brasiliensis”. Deze boom is verantwoordelijk voor de productie van één van de belangrijkste grondstoffen van matrassen. Het sap van de boom (latex melk) wordt namelijk gebruikt voor de productie van natuurlatex. Het sap van de rubberboom wordt getapt door inkervingen te maken in de stam van waaruit het latex sap in een bakje loopt.

Wanneer het tappen goed wordt uitgevoerd, kunnen rubberbomen 20 tot 30 jaar leveren. Vroeger werden plantages na het stilvallen van de productie afgebrand en opnieuw aangeplant. Nu worden ze gerooid en verwerkt tot mooie en duurzame meubelpanelen (rubberhout of rubberwood). Zo wordt iets dat voorheen als afval beschouwd werd opnieuw als een hoogwaardige grondstof ingezet, een mooi voorbeeld van circulaire economie.

Met het Less bed krijgt de rubberboom als het ware een tweede leven in de slaapkamer.

Rubberboom als circulaire grondstof

Er is altijd een Equilli winkel in je buurt

Kom vrijblijvend langs of maak een afspraak in één van onze winkels. Alle winkels beschikken over de Sleep Scan meettechnologie. De Equilli adviseurs hebben een uitgebreide opleiding gekregen over slaapergonomie in het algemeen en de Equilli producten in het bijzonder, zodat ze u met het juiste advies kunnen verder helpen.

Vind een Equilli-winkel in uw buurt

En ontdek onze wetenschap!