Hoe werkt het?

Basislaag

De basislaag van onze matrassen bestaat uit een pocketveren kern, een stevige omkadering bestaande uit koudschuim en een flexibele onderlaag die de krachtwerking van de bodem over de matras verspreidt. De basislaag heeft een dubbele functie. Enerzijds biedt ze een globale basisondersteuning in drie verschillende hardheden (soft, medium en firm), anderzijds maakt ze de matras compatibel met elk type bedbodem (spiraalbodem, lattenbodem, boxspring …).

Equilli doorsnede matras ondersteuning

Ondersteuningslaag

De ondersteuningslaag bevindt zich in het midden van de matras en bestaat uit een vast hoofd- en voetuiteinde en uitwisselbare modules ter hoogte van schouders, taille en heup. De modulair aanpasbare ondersteuningslaag biedt een lichaamsondersteuning op maat en houdt optimaal rekening met uw lichaamsvorm en uw gewichtsverdeling. Een goede rugondersteuning zorgt ervoor dat de ruggenwervels zich in onbelaste toestand bevinden, waardoor zij kunnen rehydrateren. In zijlig vormt de ruggengraat bijvoorbeeld een rechte, horizontale lijn. Het gebruik van materialen met een verschillende hardheid − meer bepaald in de schouder-, taille- en heupzone van de matras – maakt dit mogelijk. Elke zone beschikt potentieel over 12 verschillende niveaus van hardheid. Onze Personal Sleep Scan berekent voor u de optimale configuratie.

Design materialen ondersteuning matras

Support

Design materialen ondersteuning matras

Support +

Design materialen ondersteuning matras

Support flex

Comfortlaag

De comfortlaag bevindt zich bovenaan de matras en bepaalt het aanvoelen ervan. Comfort is echter een subjectief begrip en dus voor iedereen verschillend. Wij bij Equilli laten u de keuze uit een zachte (latex) comfortlaag, een stevigere (koudschuim) comfortlaag of een drukverlagende (traagschuim) comfortlaag.

Matrashoes

De matrashoes is van levensbelang voor uw nachtrust. Ze bepaalt mee het comfort, de warmtehuishouding en de hygiëne van de volledige matras. De Equilli matrashoes is gemaakt van hoogwaardig textiel dat zeer rekbaar is, zodat ze de werking van de ondersteuningslaag niet verhindert.

Bovendien laat de matrashoes toe dynamisch om te gaan met verschillen in temperatuur en vochtigheid, om op die manier het thermisch comfort te verhogen. Tot slot bevat de matrashoes microcapsules met natuurlijke bacteriën (probiotica) die een anti-allergische werking hebben en gelijkmatig vrijkomen gedurende de levensduur van de matras (Purotex technologie). De ritssluiting zorgt ervoor dat u de hoes gemakkelijk kan afnemen om ze te reinigen.

Het kussen

Ons kussenassortiment is ontworpen vanuit dezelfde filosofie als onze matras: eenvoudig aanpasbaar voor een oplossing op uw maat. De basiskern bestaat uit soepele latex en heeft een ergonomische vorm. De verhogingsplaatjes laten toe de hoogte van uw ergonomisch kussen aan te passen.

Voor de nekrol kan u kiezen uit een harde of zachte ondersteuning. Doordat zowel de hoogte van het orthopedisch kussen als de hardheidsgraad van de nekrol aanpasbaar is, genieten ook de nekwervels en het hoofd een gepersonaliseerde ondersteuning.

Onze matrassen en hoofdkussens worden zorgvuldig en op maat vervaardigd in België. Equilli wordt hiervoor ook erkend door Handmade in Belgium, een label dat handgemaakte kwaliteit van bij ons garandeert.

Logo Handmade In Belgium