Matras onderhoud

Wassen

Omwille van hygiënische redenen is het aan te raden om elk jaar de matrashoes (of tijk) van uw Equilli-matras te wassen. De ritssluiting zorgt ervoor dat u ze eenvoudig kan afnemen om te reinigen. Onze hoezen zijn wasbaar op 40°C op een zacht programma en kunnen gedroogd worden door ze uit te hangen. Wij raden af om een droogtrommel te gebruiken. Hieronder vindt u een overzicht van de toepasbare wasvoorschriften:

Matrashoes wasvoorschriften
Wasmand met matrashoes

Luchten

Tijdens het slapen verliest ons lichaam vocht aan de omgeving. Het is belangrijk dat met name de bovenste lagen van de matras dit vocht gemakkelijk opnemen en nadien opnieuw afgeven. De verschillende textiellagen in onze producten zorgen voor een efficiëntere opname en verspreiding van het lichaamsvocht. Om echter het uitdrogend vermogen van de matras nog te vergroten, raden wij aan om bij het opstaan uw dekbed open te leggen en pas later op de dag het bed weer op te dekken.

Eenzijdig beslaapbaar

Vroeger gaf men vaak het advies om na enige tijd de volledige matras om te keren. De Equilli-matrassen zijn echter zo opgebouwd dat ze eenzijdig beslaapbaar zijn en dus niet hoeven omgekeerd worden. U kan de levensduur van uw matras wel verlengen door de uitwisselbare modules af en toe om te keren. Let hierbij wel op dat u ze niet van plaats wisselt om uw geoptimaliseerde ondersteuning te blijven garanderen.