Q&A

Ik heb een klacht over mijn product, waar kan ik terecht?

Indien u een klacht heeft over uw Equilli-product kan u deze ingeven op onze contactpagina. Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk een antwoord te bieden. U kan natuurlijk ook altijd contact opnemen met uw dealer.

Kan ik de Equilli-matras omkeren?

Vroeger gaf men vaak het advies om na enige tijd de volledige matras om te keren. De Equilli-matrassen zijn echter zo opgebouwd dat ze eenzijdig beslaapbaar zijn en dus niet hoeven omgekeerd worden. U kan de levensduur van uw matras wel verlengen door de uitwisselbare modules af en toe om te keren. Let hierbij wel op dat u ze niet van plaats wisselt om uw geoptimaliseerde ondersteuning te blijven garanderen. Meer onderhoudstips vindt u hier.

Welke comfortlaag is vanuit ergonomisch standpunt te verkiezen?

Onze comfortlaag heeft een beperkte dikte en bepaalt enkel het aanvoelen en comfortgevoel van de matras. De rugondersteuning zelf wordt verzekerd door de support zones in de ondersteuningslaag. Vanuit ergonomisch standpunt maakt het dus geen verschil of u voor de zachte (latex), de harde (koudschuim) of de visco-elastische (traagschuim) toplaag kiest.

Kan ik de Equilli-matras combineren met een verstelbare bedbodem

De Equilli-matras is combineerbaar met een verstelbare bedbodem. De enige voorwaarde is dat er middelen voorzien zijn om te voorkomen dat de matras in de lengterichting kan schuiven (bv. bodem met antislip of matrasbeugel). De meeste verstelbare bedbodems hebben zulke middelen.

Met welke bodems kan ik de Equilli-matras combineren?

De basislaag van de Equilli-matras is specifiek ontworpen zodat de matras combineerbaar is met elk type bedbodem of matrasdrager. De kwaliteit van rugonderstuning blijft gegarandeerd op spiraalbodems, lattenbodems of boxsprings van de meeste gekende merken. Zelfs indien uw bedbodem comfortzones bevat, zal dit de werking van de matras niet beïnvloeden. We raden wel aan om een bedbodem te gebruiken die in goede staat is en die ventilatie toelaat.

Is het normaal dat ik in het begin even moet wennen aan de gepersonaliseerde ondersteuning van de Equilli-matras?

Het is volledig normaal dat uw lichaam gedurende een periode moet wennen aan de nieuwe ondersteuning. U bent immers gewoon om op een standaard ondersteuning te slapen en heeft ook vaak uw slaaphoudingen hieraan aangepast. Het kan 4-6 weken duren vooraleer deze gewenningsverschijnselen verdwenen zijn.

Waar kan ik de Equilli brochures vinden?

U kan onze brochures vinden bij onze erkende verdeelpunten, uw kinesitherapeut of osteopaat of via aanvraag op onze startpagina.

Met welk bedtextiel combineer ik de Equilli-matras het best?

Het bedtextiel (matrasbeschermer en hoeslaken) heeft een belangrijke invloed op het slaapcomfort omdat uw lichaam er rechtstreeks mee in aanraking komt tijdens het slapen. Wij raden aan om kwalitatieve hoeslakens te gebruiken die voldoende rekbaar zijn voor een optimale werking van de geïndividualiseerde support zones. Hetzelfde geldt voor de matrasbeschermer of molton.

Waar kan ik de samenstelling van mijn matras nakijken na levering?

Aan het voetuiteinde van de Equilli-matras bevindt zich het Equilli-label met daarin de insteekkaart die de gepersonaliseerde slaapinfo bevat. Deze bevat alle info omtrent de geleverde matrasconfiguratie.

Wat is de hoogte van een Equilli-matras?

De hoogte van alle Equilli matras is 25cm, ongeacht het type dat u kiest (Support, Support+ of Support flex).

Welke afmetingen zijn verkrijgbaar?

Alle Equilli matrassen zijn verkrijgbaar in breedtes van 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180, 200 cm en in lengtes van 200, 210 of 220 cm. Matrassen met een breedte van 120 en 140 cm bieden wij enkel aan in een lengte van 200 cm. Matrassen met een breedte van 70 cm bieden wij niet aan omdat dit te smal is om een gepersonaliseerd slaapcomfort te garanderen.

Wat is de levensduur van de Equilli-matras en -hoofdkussen

Na ongeveer 10 jaar wordt het tijd om uw matras te vervangen. Een hoofdkussen gaat doorgaans 3-5 jaar mee. Klik hier voor nuttige onderhoudstips die de levensduur van uw matras en/of kussen optimaliseren.

Kan ik de matrashoes reiningen

Onze matras- en kussenhoes zijn wasbaar op 40°C op een zacht programma en kunnen gedroogd worden door ze uit te hangen. Wij raden af om een droogtrommel te gebruiken. Meer onderhoudstips vindt u hier.

Waar kan ik Equilli producten bestellen

U kan onze producten bestellen bij één van onze erkende verdeelpunten. Klik hier voor een bijgewerkte lijst van onze verdeelpunten.