Q & A

U kan onze producten bestellen bij één van onze erkende verdeelpunten. Klik hier voor een bijgewerkte lijst van onze verdeelpunten.

Indien u een klacht heeft over uw Equilli product kan u deze ingeven op onze contactpagina. Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk een antwoord te bieden. U kan natuurlijk ook altijd contact opnemen met uw dealer.

Vroeger gaf men vaak het advies om na enige tijd de volledige matras om te keren. De Equilli matrassen zijn echter zo opgebouwd dat ze eenzijdig beslaapbaar zijn en dus niet hoeven omgekeerd worden. U kan de levensduur van uw matras wel verlengen door de uitwisselbare modules af en toe om te keren. Let hierbij wel op dat u ze niet van plaats wisselt om uw geoptimaliseerde ondersteuning te blijven garanderen. Meer onderhoudstips vindt u hier.

Onze comfortlaag heeft een beperkte dikte en bepaalt enkel het aanvoelen en comfortgevoel van de matras. De rugondersteuning zelf wordt verzekerd door de support zones in de ondersteuningslaag. Vanuit ergonomisch standpunt maakt het dus geen verschil of u voor de zachte (latex), de harde (koudschuim) of de visco-elastische (traagschuim) toplaag kiest.

De Equilli matras is combineerbaar met een verstelbare bedbodem. De enige voorwaarde is dat er middelen voorzien zijn om te voorkomen dat de matras in de lengterichting kan schuiven (bv. bodem met antislip of matrasbeugel). De meeste verstelbare bedbodems hebben zulke middelen.

De basislaag van de Equilli matras is specifiek ontworpen zodat de matras combineerbaar is met elk type bedbodem of matrasdrager. De kwaliteit van rugonderstuning blijft gegarandeerd op spiraalbodems, lattenbodems of boxsprings van de meeste gekende merken. Zelfs indien uw bedbodem comfortzones bevat, zal dit de werking van de matras niet beïnvloeden. We raden wel aan om een bedbodem te gebruiken die in goede staat is en die ventilatie toelaat.

Het is volledig normaal dat uw lichaam gedurende een periode moet wennen aan de nieuwe ondersteuning. U bent immers gewoon om op een standaard ondersteuning te slapen en heeft ook vaak uw slaaphoudingen hieraan aangepast. Het kan 4-6 weken duren vooraleer deze gewenningsverschijnselen verdwenen zijn.

U kan onze brochures vinden bij onze erkende verdeelpunten, uw kinesitherapeut of osteopaat of via aanvraag op onze startpagina

Het bedtextiel (matrasbeschermer en hoeslaken) heeft een belangrijke invloed op het slaapcomfort omdat uw lichaam er rechtstreeks mee in aanraking komt tijdens het slapen. Wij raden aan om kwalitatieve hoeslakens te gebruiken die voldoende rekbaar zijn voor een optimale werking van de geïndividualiseerde support zones. Hetzelfde geldt voor de matrasbeschermer of molton.

Aan het voetuiteinde van de Equilli matras bevindt zich het Equilli label met daarin de insteekkaart die de gepersonaliseerde slaapinfo bevat. Deze bevat alle info omtrent de geleverde matrasconfiguratie.

De hoogte van alle Equilli matras is 25cm, ongeacht het type dat u kiest (Support, Support+ of Support flex).

Alle Equilli matrassen zijn verkrijgbaar in breedtes van 70, 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180, 200 cm en in lengtes van 200, 210 of 220 cm.

Na ongeveer 10 jaar wordt het tijd om uw matras te vervangen. Een hoofdkussen gaat doorgaans 3-5 jaar mee. Klik hier voor nuttige onderhoudstips die de levensduur van uw matras en/of kussen optimaliseren.

Onze matras- en kussenhoes zijn wasbaar op 40°C op een zacht programma en kunnen gedroogd worden door ze uit te hangen. Wij raden af om een droogtrommel te gebruiken. Meer onderhoudstips vindt u hier.

De Equilli matrashoezen hebben een zogenaamde dubbele rits. Dit is een rits verbinding met twee schuivers die toelaat om de hoes langs twee zijden te openen zodat de modules van beide kanten eenvoudig kunnen aangepast worden.

Stap 1 – Schuif de ene schuiver volledig over de twee metalen eindstoppen.

Stap 2 – Schuif de andere schuiver helemaal naar de andere kant tot tegen de schuiver die over de metalen eindstoppen zit.