Science boven sales

Gebaseerd op échte wetenschap

Het verhaal van Equilli begint bij het onderzoek naar een persoonlijk aangepaste matras dat de oprichters hebben gedaan aan de Afdeling Biomechanica van de KU Leuven. Deze afdeling is gespecialiseerd in rehabilitatie- en preventiebiomechanica. De Equilli producten zijn gebaseerd op verschillende wetenschappelijke publicaties van de Afdeling Biomechanica, waar al sinds 2000 onderzoek gevoerd wordt naar ergonomie tijdens het slapen en naar het gebruik van ergonomische meettechnologie gericht op slaapcomfort. Deze wetenschappelijke achtergrond vormt samen met een duidelijke zin tot klantgericht ondernemen, de basis voor de Equilli producten. Science boven sales dus!

De mensen achter Equilli

Equilli werd opgericht door een team van gedreven onderzoeksingenieurs onder leiding van Vincent Verhaert en Dorien Van Deun. Hun verwondering over het gebrek aan wetenschappelijke innovaties en de overdaad aan valse beloftes in de matrassector heeft hen ertoe bewogen om Equilli op te richten. Vanuit de overtuiging dat het beter kan wordt Equilli vandaag gerund door Vincent, Dorien en hun team. Hun grootste gemene deler: een enorme fascinatie voor ergonomisch slaapcomfort.

De mensen achter Equilli

Drie gedreven onderzoeksingenieurs stonden aan de wieg van Equilli: Vincent Verhaert, Dorien Van Deun en Steven Leuridan. Alle drie houden ze er een gemeenschappelijke drijfveer op na: een nieuwe wind laten waaien door de matrassenwereld. “Bij Equilli geloven wij in de kracht van slaap. Gedreven door onze passie voor slaap, werken we voortdurend aan manieren om de slaapervaring van onze klanten verder te optimaliseren”

De Equilli filosofie

Bij Equilli zijn we ervan overtuigd dat een goede nachtrust voor iedereen verschillend is. Daarom staan we steeds paraat om, samen met onze klanten, op zoek te gaan naar een slaapervaring op hun maat. Gepersonaliseerde lattenbodems zijn geen nieuwigheid meer. Equilli innoveert door dit soort maatwerk te integreren in de matras. En dat is belangrijk: onderzoek toont namelijk aan dat het effect van de bedbodem bij moderne matrassen (die de jongste jaren alsmaar dikker worden) vaak niet meer voelbaar is.

Wetenschappelijk onderzoek

“Wat bezielt ons als ingenieurs om de gehaaide concurrentie in de marketing gedreven matrassensector aan te gaan? Die vraag kregen we meermaals voorgeschoteld wanneer we onze plannen kenbaar maakten. Het geloof in onze persoonlijke aanpak en de positieve klantenfeedback stelden ons gerust.”

Vincent Verhaert

Slimme
slaapsystemen

Uw bed beïnvloedt
uw slaap

Uitlijning van
de ruggengraat

Modellering van mens
en slaapsysteem

Bed temperatuur
en -vochtigheid

Detecteren
van slaapfases

De oprichters van Equilli

Dorien van Deun

Vincent Verhaert

In de pers