Alles is relatief, behalve je nachtrust

Wetenschappers durven alles in vraag te stellen, van de oorsprong van het universum tot de manier waarop we slapen. Bij Equilli zit wetenschap in ons DNA. We maken onze modulaire matrassen op uw maat en steunen daarbij op stevig universiteitsonderzoek. Want een goede nachtrust begint bij de juiste matras. Dat is een wetenschap!

Onze oorsprong

Het verhaal van Equilli begint bij het onderzoek naar een persoonlijk aangepaste matras dat de oprichters hebben gedaan aan de Afdeling Biomechanica van de KU Leuven. Deze afdeling is gespecialiseerd in rehabilitatie- en preventiebiomechanica. Deze wetenschappelijke achtergrond vormt het DNA van het merk en de basis voor al onze producten. Ook vandaag investeren wij samen met verschillende universiteiten nog volop in nieuw wetenschappelijk onderzoek rond gezond slapen.

dr. ir. Vincent Verhaert
Slaapexpert en mede-oprichter Equilli

Waarom Equilli?

Beter slapen begint bij je matras. Maar hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? Even liggen in de toonzaal zegt weinig over je slaapcomfort op lange termijn. En wat als je dan toch de foute keuze hebt gemaakt? Deze steeds weerkerende vragen hebben ertoe geleid dat dr. ir. Vincent Verhaert en zijn team in 2014 Equilli hebben opgericht. Wetenschappelijk onderbouwde meettechnologie, een modulaire matras die op maat van de klant wordt gemaakt én de mogelijkheid tot aanpassingen na aankoop via het Slaapcontract zorgen ervoor dat de klant niet langer moet wakker liggen van de aankoop van een nieuwe matras.

Ons doel? Een betere, gezonde nachtrust voor elke klant! 

De mensen achter Equilli

Equilli werd opgericht door een team van gedreven onderzoeksingenieurs onder leiding van Vincent Verhaert. Hun verwondering over het gebrek aan wetenschappelijke innovaties en de overdaad aan valse beloftes in de matrassector heeft hen ertoe bewogen om Equilli op te richten. Vanuit de overtuiging dat dit beter kan, wordt Equilli vandaag gerund door een gedreven team van ingenieurs, kinesitherapeuten en andere experten. Hun grootste gemene deler: een enorme fascinatie voor wetenschap en slaap. We laten enkelen van hen hieronder aan het woord:

Een greep uit onze studies

Icoon onderzoek slim

Slimme
slaapsystemen

Icoon onderzoek droom

Uw bed beïnvloedt
uw slaap

Icoon onderzoek uitlijning

Uitlijning van
de ruggengraat

Icoon onderzoek atoom

Modellering van mens
en slaapsysteem

Icoon onderzoek vocht

Bed temperatuur
en -vochtigheid

Icoon onderzoek slaapfases

Slaapmonitoring

Icoon pers

In de pers