Ergonomisch slapen

Comfortlaag Basislaag Ondersteuningslaag Matrashoes

Ergonomie op maat

Comfortlaag Basislaag Ondersteuningslaag Matrashoes Equilli matras doorsnede

Basislaag

De basislaag van onze matrassen bestaat uit een pocketveren kern, een stevige omkadering bestaande uit koudschuim en een flexibele onderlaag die de krachtwerking van de bodem over de matras verspreidt. De basislaag heeft een dubbele functie. Enerzijds biedt ze een globale basisondersteuning in verschillende hardheden, anderzijds maakt ze de matras compatibel met elk type bedbodem (spiraalbodem, lattenbodem, boxspring …).

Equilli doorsnede matras ondersteuning

Ondersteuningslaag

De ondersteuningslaag bevindt zich in het midden van de matras en bestaat uit een vast hoofd- en voetuiteinde en uitwisselbare modules ter hoogte van schouders, taille en heup. De modulair aanpasbare ondersteuningslaag biedt een lichaamsondersteuning op maat en houdt optimaal rekening met uw lichaamsvorm en uw gewichtsverdeling. Een goede rugondersteuning zorgt ervoor dat de ruggenwervels zich in onbelaste toestand bevinden, waardoor zij kunnen rehydrateren. In zijlig vormt de ruggengraat bijvoorbeeld een rechte, horizontale lijn. Het gebruik van materialen met een verschillende hardheid − meer bepaald in de schouder-, taille- en heupzone van de matras – maakt dit mogelijk. Elke zone beschikt potentieel over 12 verschillende niveaus van hardheid. Onze Personal Sleep Scan berekent voor u de optimale configuratie.

Equilli support matras enkel

Support

Equilli support plus matras enkel

Support +

Equilli support flex matras enkel

Support flex

Comfortlaag

De comfortlaag bevindt zich bovenaan de matras en bepaalt het aanvoelen ervan. Comfort is echter een subjectief begrip en dus voor iedereen verschillend. Bij Equilli laten we u de keuze uit een zachte (latex) comfortlaag, een stevigere (koudschuim) comfortlaag of een drukverlagende (traagschuim) comfortlaag.

Equilli matras comfortlaag

Matrashoes

Ook de matrashoes is van belang voor uw nachtrust. Ze bepaalt mee het comfort, de warmtehuishouding en de hygiëne van de volledige matras. De Equilli matrashoes is gemaakt van hoogwaardig textiel dat zeer rekbaar is, zodat ze de werking van de ondersteuningslaag niet verhindert.

Bovendien laat de matrashoes toe dynamisch om te gaan met verschillen in temperatuur en vochtigheid, om op die manier het thermisch comfort te verhogen. Tot slot bevat de matrashoes microcapsules met natuurlijke bacteriën (probiotica) die een anti-allergische werking hebben en gelijkmatig vrijkomen gedurende de levensduur van de matras (Purotex technologie). De ritssluiting zorgt ervoor dat u de hoes gemakkelijk kan afnemen om ze te reinigen.

Onze matrassen en hoofdkussens worden zorgvuldig en op maat vervaardigd in ons productie atelier in Boortmeerbeek in België. Door de lokale productie kunnen we bij Equilli ons maatwerk aanbieden met optimale levertermijnen.