Een matras op maat? Altijd de juiste ondersteuning!

Een goede nachtrust… We dromen er allemaal van. En toch is de weg naar dromenland voor iedereen anders. In dat opzicht is een goede matras vergelijkbaar met een orthopedische steunzool: op maat gemaakt voor de juiste ondersteuning en het beste comfort. Een matras op maat gaat je lichaam heel gericht ondersteunen. Na kostuums op maat, loopschoenen op maat en zelfs fietsen op maat, is het toch niet meer dan logisch dat je ook je matras op maat laat maken? De beste matras, dat is er een op maat.

Ondersteuning en comfort

Iedereen heeft een verschillende mate van ondersteuning nodig op verschillende plekken. Afhankelijk van je lichaamsbouw, gewichtsverdeling, slaappositie of lighouding en ook je persoonlijke voorkeur wat betreft comfort, zal je ideale matras verschillen van die van een ander. De eerste drie factoren bepalen welke mate van ondersteuning je behoeft in de schouder-, taille en bekkenzone voor de juiste uitlijning van je rug. De laatste factor – comfort – is eerder subjectief van aard en wordt bepaald door de eigenschappen van de comfortlaag. Het is met andere woorden helemaal niet zo dat je een keuze moet maken tussen ondersteuning enerzijds en comfort anderzijds. Een matras op maat kan perfect zacht aanvoelen en toch voldoende ondersteuning bieden in bijvoorbeeld de taillezone.

Zoals jouw matras is er maar één

Een matras op maat, hoe werkt dat dan precies? Equilli garandeert maatwerk door middel van een modulaire opbouw van de matras. Concreet komt het erop neer dat de drie belangrijkste zones – namelijk schouder, taille en heup – in 12 hardheden kunnen uitgevoerd worden. De comfortlaag is dan weer verkrijgbaar in drie materialen – zacht, hard en drukverlagend. Tot slot is ook de basislaag uit pocketveren in drie hardheden voorhanden.

Moest je het rekensommetje niet gemaakt hebben: deze aanpak laat ons toe om 15.552 verschillende matrassen te maken, volledig op maat en naar jouw persoonlijke behoeften.

Zonder keuzestress een matras op maat laten maken

Helemaal overtuigd van de voordelen van een matras op maat? Laat je in geen geval overmannen door keuzestress, dat is namelijk nergens voor nodig. De unieke samenstelling van je matras wordt bepaald op basis van een individuele meting – de Personal Sleep Scan. Deze meet de vervorming van een geijkte matras in zijlig en ruglig. Onze wetenschappelijk gevalideerde algoritmes doen de rest. Uiterst precies, maar toch snel en eenvoudig.

Beter slapen met een matras op maat

Gratis Personal Sleep Scan in onze Equilli winkels