bed kopen bij Equilli

Een nieuw bed is geen makkelijke aankoop… Het is namelijk niet omdat een bed er mooi uitziet dat ook uw slaapcomfort gegarandeerd is.

Maar waar moet u nu zoal op letten bij het kopen van een nieuw bed?

Bed, bedbodem en bedkader

Een bed is een verzamelnaam voor het geheel van een bedbodem, een bedkader, poten en hoofdbord. Er zijn verschillende types bedden op de markt beschikbaar. 

Daar waar de matras bepalend is voor ondersteuning en comfort speelt bij de keuze van een bed meestal uw persoonlijke smaak en slaapkamer interieur een bepalende rol. 

Vroeger bestond een bed steevast uit de combinatie van een bedbodem (bv. een spiraalbodem of een lattenbodem) met een bedkader (ook wel ledikant, bedframe of bedomranding genoemd). 

Maar bij de boxspring is van deze opsplitsing geen sprake meer. Een boxspring combineert bedkader en bedbodem in één product.  

Een houten bed kopen…

Houten bedden zijn de laatste jaren opnieuw aan een opmars bezig. Hout heeft het voordeel dat het erg duurzaam is en eenvoudig in onderhoud. Zo is het gemakkelijk afwasbaar en de meeste houten bedframes zijn ook voldoende hoog van de grond zodat er gemakkelijk onder te poetsen valt. 

Een houten bed kan perfect gecombineerd worden met een lattenbodem of een spiraalbodem. Met de opkomst van het Scandinavische slaapkamer interieur waarin houten accenten veelvuldig aan bod komen, is het houten bed aan een revival bezig. 

of een boxspring bed kiezen?

Voor wie houdt van stoffen of lederen bedden is een boxspring bed ideaal. 

Het voordeel van een boxspring bed is dat u kan kiezen uit een ruime selectie van stoffen en hoofdborden. Het gevolg is dat met hetzelfde product heel veel verschillende stijlen gecreëerd kunnen worden. Van klassiek tot modern, Scandinavisch of industrieel, in elk van deze slaapkamer stijlen past wel een boxspring bed. 

Uw slaapcomfort is heel belangrijk

Terwijl een bed bepalend is voor de look, is de matras bepalend voor een goed en gezond slaapcomfort

Kies daarom nooit voor een matras omdat die toevallig op een bed ligt dat er goed uitziet, maar laat u eerst adviseren over welke matras het meest geschikt is voor u

Na de keuze van uw matras kan u kiezen welk bed u er best mee combineert en welke uitvoering het best in uw slaapkamer interieur past. 

Interesse? Maak dan nu vrijblijvend een afspraak.